創立二十周年記念 糖業と旧慣諸制度 / The 20th founding anniversary of Okinawa Satō Dōgyō Kumiai [Okinawa Sugar Association] and the history of sugar production

Romanaized title
Sōritsu 20-shūnen kinen tōgyō to kyūkan shoseido
解説

大城昌隆編、沖縄砂糖同業組合発行、昭和8(1933)年刊。謄写版。仲吉朝助(1867~1926)の作成により大正13(1924)年に成立した『琉球産業制度資料』を、糖業に関する資料を中心に再編集し、沖縄砂糖同業組合の創立20周年を記念して刊行したものである。(2015年8月6日更新)

Description

Edited by Ōshiro Masataka. Published by Okinawa Satō Dōgyō Kumiai (Okinawa Sugar Association) in 1933. Mimeograph printed. Based on the book Ryūkyū Sangyō Shiryō (Materials on the Organization of Ryukyu's Industry), completed by Nakayoshi Chōjo (1867-1926) in 1924, Ōshiro re-edited mainly the contents of the book regarding sugar production and published it in commemoration of the 20th anniverary of the founding of the association.
(Updated on August 7, 2015)

責任表示
Statement of Responsibility
大城昌隆[編]
言語
Language
日本語 / Japanese
年代
Date

1933

キーワード
Keywords
【ハワイ大学マノア校図書館管理番号 : HW672】

引用の際には以下の情報を参考にご利用ください。 / When citing materials, please use the following information as a reference.

『創立二十周年記念 糖業と旧慣諸制度』阪巻・宝玲文庫(ハワイ大学所蔵)HW672, https://shimuchi.lib.u-ryukyu.ac.jp/collection/sakamaki/hw672